Siirry suoraan sisältöön

Hae Ukraina-merkkiä

Kerro meille yrityksesi/yhteisösi nimi, yhteyshenkilön yhteystiedot sekä tapa/tavat, joilla olette auttaneet ukrainalaisia. Jätä halutessasi myös auttamismuotoosi liittyvä kuva. Tämän jälkeen pääset sivulle, josta voit ladata Ukraina-merkin eri muodoissa. Voit valita haluatko myös muiden näkevän, millaista apua yrityksesi/yhteisösi on tarjonnut ukrainalaisille. Muista, että sinun yriytksesi/yhteisösi esimerkki voi rohkaista myös muita yrityksiä toimimaan. Siksi keräämme tälle sivustolle yhteen erilaisia tapoja auttaa. Ukraina-merkki on maksuton, ja sen saamisen vastikkeena on ukrainalaisten auttaminen.


    Vala ry muistuttaa, että Suomessa rahalahjoitusten pyytämistä säätelee rahankeräyslaki. Lain mukaan rahan keräämiseen tulee olla lupa, jossa kerrotaan keräystarkoituksesta eli mitä lahjoituksilla aiotaan tehdä. Lue lisää siitä miten voi varmistaa luotettavan avunpyytäjän.

    Suomessa on joitakin järjestöjä, jotka auttavat kriisien ja katastrofien sattuessa maailmalla. Tähän toimintaan ne voivat pyytää lahjoituksia rahankeräyslupansa mukaisesti. Lahjoituksilla toteutetaan humanitaarista apua kriisialueella monin tavoin mm. jakamalla hätäaputarvikkeita ja auttamalla arjen perusasioissa avustustyöntekijöiden voimin. Alla on Vala ry:n lista yhteisöistä, jotka toteuttavat keräyksiä Ukrainan tilanteen auttamiseksi: